- su svogūnais ir džiūvėsėliais...
Yra daug šparaginių pupelių veislių, visų jų žalios neperaugusios ankštys tinkamos vartoti šviežios, gaminti garnyrams, troškiniams, dėti į sriubas ar užšaldyti žiemai. Prinokusios pupelės išlukštenamos ir vartojamos, kaip paprastos pupelės. Šparaginės pupelės – maistingas ir naudingas maisto
produktas, nebrangus ir lengvai paruošiamas. Energetinė šparaginių pupelių vertė – 110-129 kJ arba 26-31 Kcal. Pupelėse yra daug vitamino C, skaidulų ir geležies, taip pat vitaminų A, D, E, B1, B2, B6, B12, PP, folio rūgšties, natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, cinko, seleno ir jodo. Beveik kiekvienas turi savo mėgstamą šparaginių pupelių paruošimo receptą, kadangi jos tinka beveik visur – kepti, troškinti, marinuoti, dėti į salotas ar gaminti užkandėles.
produktas, nebrangus ir lengvai paruošiamas. Energetinė šparaginių pupelių vertė – 110-129 kJ arba 26-31 Kcal. Pupelėse yra daug vitamino C, skaidulų ir geležies, taip pat vitaminų A, D, E, B1, B2, B6, B12, PP, folio rūgšties, natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, cinko, seleno ir jodo. Beveik kiekvienas turi savo mėgstamą šparaginių pupelių paruošimo receptą, kadangi jos tinka beveik visur – kepti, troškinti, marinuoti, dėti į salotas ar gaminti užkandėles.
Mano receptas irgi labai greitas ir paprastas :)
Jums reikės:
- šparaginių pupelių
- sviesto
- druskos, pipirų (aš dar dedu malto čili pipiro)
- svogūnas
- pora česnako skiltelių
- džiūvėsėliai
- sūrio, kurį mėgstat
Šparaginių pupelių galiukus nupjauti, sudėti į šaltą vandenį, įberti druskos ir lengvai apvirti. Kol verda pupelės, susmulkinkite svogūną, sukapokite česnaką. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto, sudėkite svogūnus ir pakepkite, kol gražiai paruduos, sudėkite česnaką. Sudedame apvirtas pupeles ir pakepame, kol tos gražiai paruduoja. Sudedame džiūvėsėlius ir dar pakepame. Jei reikia, įdėkite dar sviesto. Iškeptas pupeles pabarstome mėgstamu sūriu ir džiaugiamės gyvenimu :)
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą